Sinir sıkışması tedavisi nedir? Sinir sıkışması nedir? Sinir sıkışması tedavisi için hangi doktor?
Sinir bölgesinde farklı sebeplerle oluşabilecek baskı veya sıkışma sonucunda genellikle ağrı, uyuşukluk, karıncalanma, güçsüzlük olarak kendini gösteren rahatsızlıklar sinir sıkışması olarak tanımlanır. Kendi kendine geçse bile tekrar daha şiddetli olarak baş gösterebilir. Kalıcı çözüm için sinir sıkışması tedavi protokolleri uygulanması gerekli olabilmektedir.
Sinir Sıkışması Nedir?
Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde hafif veya şiddetli ağrılara neden olan sinir sıkışmasının tanımı sıklıkla merak edilmektedir. Sinir sıkışması nedir? sorusunun cevabı da bu sağlık sorununu yaşayan kişiler tarafından internette sıklıkla aratılmaktadır. Sinir sıkışması, bir siniri çevreleyen doku ve kasın sinirin kendisine baskı yapmasıyla oluşur. Yani kompresyon uygulanması sonucu oluşur. Bu doku kemik veya kıkırdak olabilir. Sinir sıkışması sinirin düzgün bir şekilde işlev görme yeteneğini bozar.
Sinir sıkışması ameliyatsız geçer mi?
Sinir sıkışması tedavisi için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Sinir sıkışması tedavisi ameliyatsız geçer mi? sorusunu kullanıcılar merak etmektedir. Sinir sıkışması, ameliyatsız birçok farklı yöntemle de tedavi edilebilmektedir. Fakat mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulması gerekmektedir.

Sinir sıkışması nerelere vurur?
Vücudun farklı bölgelerinde sinir sıkışması görülebilir. Sinir sıkışması nerelere vurur?
- El
- Avuç
- Bilek
- Dirsek
- Boyun
- Uyluk
- Ayağın üst kısmı
- Pelvik bölgesi
- Alt sırt
- Kalça
- Bacak
- Topuk veya ayak tabanı
Elde sinir Sıkışması Belirtileri
Sinir sıkışması vücudun birçok farklı bölgesinde görülebilir. Elde görülen sinir sıkışması en yaygın olanıdır. Elde sinir sıkışması belirtileri ise şu şekildir:
- Parmaklarda ve avuç içerisinde uyuşma ile birlikte karıncalanma, ağrı, şişlik belirtisi
- Eldeki parmaklarda uyuşma hissetme
- Elde sinirlerin bulunduğu yerlerde his kaybı olması
- El ve bilekte ağrı hissetme
- El bölgesinde kas zayıflığı olması
Sinir sıkışmasına sıcak mı iyi gelir soğuk mu?
Sinir sıkışması problemi yaşayan kişiler geçici çözümlerle anlık müdahalelerde bulunabilirler. Sinir sıkışmasına sıcak mı iyi gelir soğuk mu? diye merak edildiğinde, dinlenmenin yanı sıra aslında buz ve ısı sinir sıkışmasının geçmesi için iyi bir yöntem olarak görüşür. Fazla abartılı bir buz torbasına gerek yok. Herhangi bir dondurulmuş yiyecek torbası da sinir sıkışmasına müdahale için kullanılabilir. Burada önemli olan husus, cildin korunması için havlu veya bez kullanımının zorunlu olmasıdır.
Sinir sıkışması için havlu veya beze sardığınız buzu sorunlu bölgeye 15 dakika uygulayın, ardından buz uygulamadan 30 dakika bekleyin.
Yaralanma, iltihaplanma veya dejeneratif hastalıkların sonucu olan sinir sıkışmasında iltihaplanma yatıştığı zaman, ısı sıkışan sinirin yakınındaki gergin kasların gevşemesine yardımcı olabilir. Isı ayrıca kan akışını uyarabilir ve bu da iyileşmeye yardımcı olabilir. Bunun için sıcak bir kompres uygulanabilir. Buz uygulamasında olduğu gibi cildinizi ısıdan da korumalısınız. Cildin hasar gördüğü herhangi bir bölgeye ısı uygulamaktan kaçının. Sıkışmış sinire her seferinde 10-15 dakika ısı uygulayın.
Sinir sıkışması masajla geçer mi?
Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde sinir sıkışması olduğundan şüpheleniyorsanız öncelikle sağlık uzmanından yardım almalısınız. Sinir sıkışması masajla geçer mi? sorusunu birçok kişi merak etmektedir.
Masaj, sinir sıkışması probleminin çözümünde de kullanılan alternatif bir tekniktir. Masaj terapisi, çevredeki kasları gevşeterek ve rahatlatarak sıkışmış sinir semptomlarını hafifletmeye çalışır. Bu gecşeme sayesinde, sinirin etrafındaki gerginlik azalır. Zamanla ağrı ve rahatsızlık da hafifler. Kan dolaşımını iyileştirmeye yarayan masaj, endorfin salınımını da teşvik eder.

Hacamat sinir sıkışmasına iyi gelir mi?
Kupa tedavisi olarak da bilinen manuel terapi yöntemi hacamat, birçok farklı sorunun iyileştirilmesi amacıyla kullanılır. Hacamat sinir sıkışmasına iyi gelir mi? diye merak edenler, binlerce yıldır uygulanan bu yönteme sıklıkla başvurmaktadır. Vücuttaki iltihabı tedavi etmek ve kan akışını iyileştirmek için kullanılan hacamat, yaygın sinir sıkışmalarını tedavi etme konusunda da son derece etkili bir yöntemdir.
Periferik sinirlerin çoğu, kas ve deri doku katmanları arasında bulunan boşlukta ilerler. Kupanın emme etkisi, deri katmanını kas katmanından ayırır ve bu da cilt sinirlerini sıklıkla sıkıştıran fasyadaki kısıtlamaları ortadan kaldırmaya yarar.
Kalçada sinir sıkışmasına ne iyi gelir?
Kalça, uyluk kemiğinin (femur) üst kısmını pelvisteki yuvarlak bir yuvaya birleştirir. Sinir sıkışması, birçok farklı bölgede görüldüğü gibi kalçada da görülebilir. Kalçada sinir sıkışmasına ne iyi gelir? Kalçada ağrı ve rahatsızlık hissedilmesi sıkışmış bir sinire işaret ediyor olabilir. Kişilerin normal yürüme şekillerini de olumsuz etkileyebilir. Kalçada sinir sıkışmasını hafifletmek için şu yöntemler etkili olmaktadır:
- Esneme ve güçlenme
- Sıcak ve soğuk terapisi
- Doğru duruşu koruma
- Fonksiyonel tıp tedavisi & pilates terapisi & manuel terapi
Sinir sıkışması röntgende çıkar mı?
Sinir sıkışması, tecrübeli sağlık uzmanları tarafından net bir şekilde ancak tespit edilebilir. Sinir sıkışması röntgende çıkar mı? Röntgen, sinir sıkışması tespitinde kullanılan ek yöntemlerden birisidir. Ancak sinir sıkışmasını teşhis etmek için bazı test ve görüntüleme yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır:
- Kan testleri (Açlık kan şekeri veya tiroid seviyesi ölçmek için kullanılır.)
- Omurilik sıvısı musluğu (lomber ponksiyon)
- Röntgen (Bu görüntüler ile kemiklerin nasıl konumlandığı görülür. Sıkışmış bir sinire neden olabilecek bir daralme vaya hasar röntgen ile tespit edilebilir.)
- Sinir iletim çalışması (Cilde yerleştirilen elektrotlar aracılığı ile kaslardaki ve sinirlerdeki elektriksel sinir uyarıları ve işleyişi ölçülür.)
- Elektromiyografi (EMG-ciltten çeşitli kaslara iğne elektrot sokularak kasların kasıldığında ve dinlendiğinde elektriksel aktivitesi ölçülür.)
- Manyetik rezonans görüntüleme (MRI-Bu test ile vücudun birden fazla düzlemde ayrıntılı görüntüleri üretilir. Bunun için güçlü bir manyetik alan ve radyo dalgaları kullanılır.)
- Yüksek çözünürlüklü ultrason (Vücuttaki yapıların görüntülerini üretmek için yüksek frekanslı ses dalgaları kullanılır. Karpal tünel sendromu gibi sinir sıkışma sendromlarının teşhisi için faydalı bir yöntemdir.)
Sinir sıkışması için nereye başvurulur?
Sinir sıkışması yaşadığını düşünen kişiler mutlaka uzman doktorlar tarafından muayene edilmelidir. Sinir sıkışması için nereye başvurulur? Sinir sıkışması sorununun çözümü için kişiler beyin ve sinir cerrahisi alanına başvuruda bulunmaktadır. Sinir sıkışması teşhisi olan kişilerin tedavisi alternatif tıp alanında farklı yöntemlerle de yapılmaktadır. Alternatif tıp alanında uzman kişiler, sinir sıkışması tedavisi için kişiye özel tedavi protokolü uygulamaktadır. Sinir sıkışması için kullanılan alternatif tıp yöntemleri ise şu şekildedir:
- Hacamat
- Masaj teknikleri
- Manuel terapi
- Akupunktur
- Ozon terapisi (Sinir sistemi bozukluğu ve sinir hasarının onarımı için ozon terapisi etkili bir yöntemdir)
Sinir sıkışması için hangi bölüme gidilir?
Sinir sıkışması problemi yaşayan kişiler geleneksel ve alternatif tıp alanlarına başvurabilir. Sinir sıkışması için hangi bölüme gidilir? Beyin ve sinir cerrahisi alanına başvurulabileceği gibi fonksiyonel tıp alanındaki bütüncül tedavi yöntemleri sinir sıkışması tedavisinde en etkili çözüm olarak görülür.
Sinir sıkışmasına kesin çözüm
Sinir sıkışması tedavisi için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Sinir sıkışmasına kesin çözüm için hastalar öncelikle sabırlı ve tedavi yöntemlerini sağlık uzmanının önerileri doğrultusunda uygulayabiliyor olması gerekir. Ameliyatsız sinir sıkışmasına kesin çözüm için birçok yöntem bulunmaktadır. Fonksiyonel tıp alanında sinir sıkışması sorunu yaşayan kişiler tedavi edilebilmektedir. Zaman gerektiren bu tedavi sürecinde, alternatif tıp alanında etkili yöntemler bulunmaktadır.